пиріг з м'ясом
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

М’ясний пиріг грецьких пастухів

Невеликі пироги із розсипчастого тіста, з начинкою із овочів, сиру та кількох видів м'яса, пастухи брали із собою, відправляючись на випас отар.

Час підготовки: 2 год
Час приготування: 30 хв

Інгредієнти

Борошно (500 г)
Сухі дріжджі (5 г)
Вино (1/2 склянки)
Оливкова олія (2-3 ст. л)
Вода (1/2 склянки)
Сіль (1 ст. л)
М'ясо (яловичина / свинина / баранина / козлятина / мікс) (2.5 кг)
Рис (500 г)
Цибуля (2 шт)
Часник (4 зубчики)
Оливкова олія (200 г)
Томатна паста (4-5 ст.л)
Фета (100 г)
Вода (3-4 склянки)
Сіль, перець, майоран, петрушка, м’ята

Інструкції

  • Подрібнені цибулю та часник обсмаж на оливковій олії. Додай порізане на шматочки м’ясо і обсмажуй до золотистої скоринки.

  • Додай томатну пасту, сіль, перець, майоран, петрушку та м’яту.

  • Залий суміш водою (1,5 склянки) і залиш на слабкому вогні на 1,5-2 години, після чого додай ще 1,5 склянки води, рис і вимкни за 5 хвилин.

  • Для приготування тіста змішай борошно та дріжджі і додай трохи теплої види. Додай оливкову олію та вино (воно додає тісту необхідної крихкості). Підсип ще борошна. Вимішуй, згортаючи тісто від країв до середини, створюючи шари.

  • Розділи тісто на дві частини, обгорни рушником і дай відпочити в теплому місці.

  • Тонко розкатай тісто і встели ним дно змащеної оливковою олією форми для запікання. Виклади начинку і вкрий другою половиною тіста. Зверху щедро змасти олією і заліпи краї.

  • Запікай 30 хвилин при температурі 200 градусів.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *