профітролі з заварним кремом
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Профітролі з заварним кремом

Цей простий рецепт подужають навіть новачки. Повірте, вашій радості не буде меж, коли ви скуштуєте свій перший власноруч приготований смачненький профітроль.

Час підготовки: 15 хв
Час приготування: 25 хв

Інгредієнти

125 мл Вода
125 мл Молоко
100 г Вершкове масло
½ ч. л. Сіль
1 ч. л. Цукор
150 г Борошно пшеничне
5 шт. Яйця
350 мл Молоко
60 г Борошно
100 г Цукор
10 г Цукор ванільний
3 шт. Яєчний жовток
1 шт. Яйце

Інструкції

  • Розігрійте духовку до 220 градусів. Приготуйте тісто для профітролей. У сотейнику з’єднайте молоко і воду.

  • Додайте сіль, цукор і вершкове масло. Доведіть до кипіння, щоб масло повністю розтопилося.

  • Додайте борошно одним махом і дуже швидко перемішуйте масу лопаткою протягом 1 хвилини.

  • Тісто має зібратися докупи і відставати від дна сотейника.

  • Перекладіть тісто в глибоку миску та починайте додавати яйця по одному, добре перемішуючи до однорідності.

  • Повинна вийти глянсова однорідна структура тіста, що стікає стрічкою з вінчика міксера.

  • Перекладіть тісто в кондитерський мішок і відсадіть на деко, застелене пергаментом, профітролі – кульки. Розмір регулюйте на свій смак та бажання. Але пам’ятайте, що в процесі випікання вони збільшуються в об’ємі практично в 2-3 рази. Тому залишайте відстань між профітролями по 3-4 см, щоб вони не заважали один одному і рівномірно пропеклися в духовці.

  • Випікайте в розігрітій до 220 градусів духовці. Після того, як профітролі проведуть в духовці 5-6 хвилин, зменшить температуру до 160-165 градусів і випікайте ще 15-20 хвилин, в залежності від розміру профітролей. Готовність профітролей можна зрозуміти по рівномірному золотавому кольору, якого вони набудуть у процесі випікання. Дуже важливо не відкривати духовку під час випікання, інакше вони опадуть і перетворяться на коржик. Після того, як профітролі будуть готові, вимкніть нагрів духовки і злегка відкрийте її, нехай профітролі остигають поступово.

  • Поки випікаються профітролі, приготуйте заварний крем. Змішайте в невеликій мисці 3 яєчних жовтки, одне яйце, 120 г цукру, 10 г ванільного цукру, 60 г борошна і 100 мл молока.

  • Добре розмішайте суміш вінчиком, поки вона не стане однорідною.

  • Молоко, що залишилося (250 мл) нагрійте на середньому вогні практично до кипіння. Суміш з жовтками також почніть нагрівати на середньому вогні та почніть вливати до неї гаряче молоко невеликими порціями при постійному помішуванні.

  • Продовжуйте нагрівати суміш, поки крем не завариться і не стане густим. Відразу зніміть крем з вогню і дайте йому охолонути при кімнатній температурі, а потім покладіть до холодильника.

  • Остиглі профітролі наповніть холодним заварним кремом за допомогою кондитерського мішка.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *