Інгредієнти
Інструкції
-
Розігрійте духовку до 220 градусів. Приготуйте тісто для профітролей. У сотейнику з’єднайте молоко і воду.
-
Додайте сіль, цукор і вершкове масло. Доведіть до кипіння, щоб масло повністю розтопилося.
-
Додайте борошно одним махом і дуже швидко перемішуйте масу лопаткою протягом 1 хвилини.
-
Тісто має зібратися докупи і відставати від дна сотейника.
-
Перекладіть тісто в глибоку миску та починайте додавати яйця по одному, добре перемішуючи до однорідності.
-
Повинна вийти глянсова однорідна структура тіста, що стікає стрічкою з вінчика міксера.
-
Перекладіть тісто в кондитерський мішок і відсадіть на деко, застелене пергаментом, профітролі – кульки. Розмір регулюйте на свій смак та бажання. Але пам’ятайте, що в процесі випікання вони збільшуються в об’ємі практично в 2-3 рази. Тому залишайте відстань між профітролями по 3-4 см, щоб вони не заважали один одному і рівномірно пропеклися в духовці.
-
Випікайте в розігрітій до 220 градусів духовці. Після того, як профітролі проведуть в духовці 5-6 хвилин, зменшить температуру до 160-165 градусів і випікайте ще 15-20 хвилин, в залежності від розміру профітролей. Готовність профітролей можна зрозуміти по рівномірному золотавому кольору, якого вони набудуть у процесі випікання. Дуже важливо не відкривати духовку під час випікання, інакше вони опадуть і перетворяться на коржик. Після того, як профітролі будуть готові, вимкніть нагрів духовки і злегка відкрийте її, нехай профітролі остигають поступово.
-
Поки випікаються профітролі, приготуйте заварний крем. Змішайте в невеликій мисці 3 яєчних жовтки, одне яйце, 120 г цукру, 10 г ванільного цукру, 60 г борошна і 100 мл молока.
-
Добре розмішайте суміш вінчиком, поки вона не стане однорідною.
-
Молоко, що залишилося (250 мл) нагрійте на середньому вогні практично до кипіння. Суміш з жовтками також почніть нагрівати на середньому вогні та почніть вливати до неї гаряче молоко невеликими порціями при постійному помішуванні.
-
Продовжуйте нагрівати суміш, поки крем не завариться і не стане густим. Відразу зніміть крем з вогню і дайте йому охолонути при кімнатній температурі, а потім покладіть до холодильника.
-
Остиглі профітролі наповніть холодним заварним кремом за допомогою кондитерського мішка.