мусака
Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Мусака

Що ж таке мусака? Це соковиті шари м’ясного фаршу, баклажанів, картоплі із вершковим соусом бешамель, запечені до ідеального золотавого кольору.

Час підготовки: 30 хв
Час приготування: 30 хв

Інгредієнти

1 баклажан
1 цукіні або кабачок
3 картоплини
500 г фаршу асорті
2 томати
1 ст. л. томатної пасти
5 гілочок чебрецю
1 цибуля
50 г пармезану
2 ст. л. олії
50 г вершкового масла
50 г борошна
500 мл молока
сіль та перець

Інструкції

  • Очистьте 3 картоплини та наріжте тонкими кружальцями. Цукіні та баклажан наріжте так само.

  • Викладіть у форму для запікання кружечки картоплі, цукіні та баклажанів.

  • Для соусу бешамель розтопіть у сотейнику 50 г вершкового масла.

  • Всипте 50 г борошна та обсмажте на невеликому вогні, постійно помішуючи.

  • Слідкуйте, аби масло із борошном не пригоріло. Готуйте до появи легкого горіхового кольору, це не більше 2-3 хвилин.

  • Влийте 500 мл молока, додайте сіль та мелений чорний перець до смаку.

  • Готуйте соус, помішуючи віничком, доки він не загусне та не набуде консистенції не дуже густої сметани.

  • Вилийте половину соусу на овочі.

  • Очистьте цибулину та наріжте маленькими кубиками. Розігрійте пательню з 2 ст. л. олії та обсмажте цибулю до м’якості.

  • Додайте на пательню до цибулі 500 г фаршу.

  • Наріжте невеличкими кубиками 2 томати та додайте на пательню до фаршу з цибулею. Також додайте 1 ст. л. томатної пасти.

  • Додайте сіль та перець до смаку, листочки 5 гілочок чебрецю. Перемішайте та смажте кілька хвилин.

  • Викладіть фарш зверху на овочі із соусом та рівномірно розподіліть лопаткою.

  • Зверху на фарш рівномірно вилийте другу частину соусу бешамель. Якщо він став трохи загустим, підігрійте сотейник та перемішайте соус.

  • Зверху викладіть 50 г натертого пармезану. Можна використати одразу натертий сир, зараз такий неважко купити у супермаркеті. Запікайте мусаку у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *