Інгредієнти
Інструкції
-
Очистьте 3 картоплини та наріжте тонкими кружальцями. Цукіні та баклажан наріжте так само.
-
Викладіть у форму для запікання кружечки картоплі, цукіні та баклажанів.
-
Для соусу бешамель розтопіть у сотейнику 50 г вершкового масла.
-
Всипте 50 г борошна та обсмажте на невеликому вогні, постійно помішуючи.
-
Слідкуйте, аби масло із борошном не пригоріло. Готуйте до появи легкого горіхового кольору, це не більше 2-3 хвилин.
-
Влийте 500 мл молока, додайте сіль та мелений чорний перець до смаку.
-
Готуйте соус, помішуючи віничком, доки він не загусне та не набуде консистенції не дуже густої сметани.
-
Вилийте половину соусу на овочі.
-
Очистьте цибулину та наріжте маленькими кубиками. Розігрійте пательню з 2 ст. л. олії та обсмажте цибулю до м’якості.
-
Додайте на пательню до цибулі 500 г фаршу.
-
Наріжте невеличкими кубиками 2 томати та додайте на пательню до фаршу з цибулею. Також додайте 1 ст. л. томатної пасти.
-
Додайте сіль та перець до смаку, листочки 5 гілочок чебрецю. Перемішайте та смажте кілька хвилин.
-
Викладіть фарш зверху на овочі із соусом та рівномірно розподіліть лопаткою.
-
Зверху на фарш рівномірно вилийте другу частину соусу бешамель. Якщо він став трохи загустим, підігрійте сотейник та перемішайте соус.
-
Зверху викладіть 50 г натертого пармезану. Можна використати одразу натертий сир, зараз такий неважко купити у супермаркеті. Запікайте мусаку у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.