

Інгредієнти
Інструкції
Очистьте 3 картоплини та наріжте тонкими кружальцями. Цукіні та баклажан наріжте так само.
Викладіть у форму для запікання кружечки картоплі, цукіні та баклажанів.
Для соусу бешамель розтопіть у сотейнику 50 г вершкового масла.
Всипте 50 г борошна та обсмажте на невеликому вогні, постійно помішуючи.
Слідкуйте, аби масло із борошном не пригоріло. Готуйте до появи легкого горіхового кольору, це не більше 2-3 хвилин.
Влийте 500 мл молока, додайте сіль та мелений чорний перець до смаку.
Готуйте соус, помішуючи віничком, доки він не загусне та не набуде консистенції не дуже густої сметани.
Вилийте половину соусу на овочі.
Очистьте цибулину та наріжте маленькими кубиками. Розігрійте пательню з 2 ст. л. олії та обсмажте цибулю до м’якості.
Додайте на пательню до цибулі 500 г фаршу.
Наріжте невеличкими кубиками 2 томати та додайте на пательню до фаршу з цибулею. Також додайте 1 ст. л. томатної пасти.
Додайте сіль та перець до смаку, листочки 5 гілочок чебрецю. Перемішайте та смажте кілька хвилин.
Викладіть фарш зверху на овочі із соусом та рівномірно розподіліть лопаткою.
Зверху на фарш рівномірно вилийте другу частину соусу бешамель. Якщо він став трохи загустим, підігрійте сотейник та перемішайте соус.
Зверху викладіть 50 г натертого пармезану. Можна використати одразу натертий сир, зараз такий неважко купити у супермаркеті. Запікайте мусаку у розігрітій до 180 градусів духовці протягом 30 хвилин.