Інгредієнти
Інструкції
-
Підготуйте всі інгредієнти для приготування найніжнішого бефстроганова з пюре.
-
Очистіть 6 картоплин та наріжте довільними шматками приблизно однакового розміру. Покладіть у каструлю та залийте водою.
-
Аби пюре вийшло ароматнішим, покладіть у каструлю 2 зубчики часнику, ½ ст. л. солі, 5-6 горошин духмяного перцю та 3 лаврових листки. Варіть приблизно 20 хвилин, потім злийте воду, додайте 50 г вершкового масла і потовчіть.
-
Наріжте 300 г яловичини тонкими пластами та відбийте тендерайзером з обох боків, аби м’ясо стало м’якшим. Можна скористатися і звичайним молоточком для відбивання.
-
Наріжте відбите м’ясо тонкими смужками, приблизно по 1 см завтовшки, а ½ цибулини – напівкільцями.
-
Притрусіть яловичину 2 ст. л. борошна та перемішайте так, аби кожен шматочок був окутий борошном. Додайте сіль та перець до смаку.
-
Смажте яловичину на розігрітій пательні з 2 ст. л. олії до рум’яної скоринки, краще смажити в один шар.
-
Додайте на пательню цибулю та смажте все разом ще приблизно 2 хвилини.
-
Додайте 4 ст. л. сметани, перемішайте та готуйте ще 5 хвилин. Подавайте яловичину разом із картопляним пюре.