Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Рецепт французського цибулевого супу

Усім подобається цей суп за простоту приготування й той результат, який отримуєш – він нікого не залишить байдужим.

цибулевий суп

Цибуля – недорогий овоч та вирощувати її досить просто, саме тому цибулевий суп довгий час вважався їжею бідняків, а популярний він ще з часів Римської імперії, правда, сучасна версія цибулевого супу з яловичого бульйону, грінок і карамелізованої цибулі прийшла зі Франції з XVII століття.

Цибуля

 Насправді, для приготування цибулевого супу підійде будь-яка цибуля, я взяв ріпчасту, але можна використовувати солодкі сорти і навіть мікс ріпчастої й цибулі-порей.

Бульйон

 Як правило, цибулевий суп готують на яловичому бульйоні, але цілком підійде будь-який – курячий, індичий, овочевий та грибний – все залежить від ваших смакових уподобань.

Спеції та добавки

Тільки сіль, чорний мелений перець та лавровий лист. Можете урізноманітнити смак свого цибулевого супу мускатним горіхом, чебрецем чи розмарином. Крім вина, також можна додавати коньяк або херес, правда, головна умова – знати міру. Алкоголь повинен надати особливий шик, але не затьмарити основний смак цибулевого супу. До слова, можна й зовсім обійтися без останнього, додавши кілька столових ложок молока, щоб страва вийшла більш ніжною на смак.

Інгредієнти:

  • 4 великі ріпчасті цибулі
  • 50 г вершкового масла
  • 50 мл білого сухого вина
  • 1 ст. л. соняшникової олії
  • 1 повна ст. л. борошна
  • 1,5 л води
  • 4 скибочки хліба
  • 100 г тертого твердого сиру
  • 2-3 лаврових листки
  • сіль і перець до смаку

Інструкція:

Підготуйте всі інгредієнти для приготування цибулевого супу.

Візьміть 4 великі ріпчасті цибулі, очистіть і наріжте півкільцями.

У сотейник або каструлю з товстим дном додайте 1 ст. л. соняшникової олії та 50 г вершкового масла. Смажте цибулю на середньому вогні, поки вона не стане м’якою. Посоліть до смаку.

Додайте до цибулі 1 повну столову ложку борошна. Перемішайте.

Слідом влийте 50 мл білого сухого вина. Випарюйте 2-3 хвилини. Потім влийте 1,5 л води, посоліть і додайте 2-3 лаврових листки.

Підсмажте грінки на сухій пательні.

Суп вилийте в ємність, в якій будете ставити його в духовку. Зверху на суп викладіть грінки.

Натріть твердий сир, посипте їм суп і відправте його в духовку запікатися 5-8 хвилин при температурі 180 градусів. Необхідно, щоб сир розплавився.

Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті