Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Секрети приготування пишних оладок на кефірі

Неймовірні на смак оладки – це завжди гарна ідея для початку дня. Обов’язково доповніть їх варенням, джемом, згущеним молоком, медом або просто посипте цукровою пудрою.

оладки на кефірі

Для приготування оладок можна використовувати кефір будь-якої жирності. Проте, чим жирніший цей напій, тим пишнішими та більш повітряними будуть оладки. Ідеально взяти кефір 2,5% жирності. Кількість цукру можна регулювати, виходячи зі своїх смакових переваг. Пам’ятайте, що краще готові оладки доповнити варенням або медом, ніж збільшити кількість цукру в тісті. Через надлишок цукру оладки швидко пригорають зовні та не пропікаються всередині. Ще важливий нюанс у приготуванні оладок – гасити оцтом соду чи ні? Для того щоб сода спрацювала – дала посилену реакцію щодо виділення вуглекислого газу, для неї необхідне кисле середовище. Саме тому соду гасять оцтом. Але в нашому рецепті кисле середовище забезпечує кефір, тому просто додайте соду в тісто. Смажте оладки на невеликій кількості олії.

ЯК ПРИГОТУВАТИ ОЛАДКИ НА КЕФІРІ З ВАРЕННЯМ 

Інгредієнти:

Для тіста:

  1. 300 мл кефіру (2,5% жирності)
  2. 1 яйце
  3. 1 ст. л. цукру
  4. 10 г ванільного цукру
  5. 200 г борошна пшеничного
  6. ½ ч. л. соди
  7. 3-5 ст. л. соняшникової олії
  8. 1 дрібка солі

Для варення:

  • 500 г абрикосів (свіжі чи заморожені)
  • 250 г цукру
  • 50-75 г грецьких горіхів

Покроковий рецепт:

  1. Підготуйте всі інгредієнти для приготування оладок на кефірі з абрикосовим варенням. Якщо у вас заморожені абрикоси, перекладіть їх з морозилки в холодильник, щоб вони розморозилися. Приготуйте тісто для оладок. У глибоку миску влийте 300 мл кефіру 2,5% жирності та вбийте одне яйце. Перемішайте інгредієнти віничком до однорідної суміші, але не збивайте.
  2. Додайте в миску одну дрібку солі, 1 ст. л. цукру та 10 г ванільного цукру. За бажанням кількість цукру можете зменшити. Перемішайте віничком.
  3. Далі додайте ½ ч. л. соди та знову все добре перемішайте. Сода додасть оладкам пишності. Консистенція тіста повинна бути густою, але стікати з віничка. Якщо воно вийшло надто густим, додайте 2-3 ст. л. води.
  4. Додайте в миску 200 г борошна та замісіть однорідне тісто, щоб у ньому не було грудочок. По консистенції тісто має бути густим, але при цьому стікати з віничка. Якщо у вас вийшло густе тісто, додайте 2-3 ст. л. води та перемішайте.
  5. Накрийте миску харчовою плівкою та відставте тісто на 20-25 хвилин у теплому місці, щоб воно трохи піднялося.
  6. Зваріть абрикосове варення з волоськими горіхами. У сотейник перекладіть 500 г абрикосів, розрізаних навпіл. Засипте абрикоси 250 г цукру. Кількість цукру використовуйте, виходячи зі своїх смакових уподобань.
  7. Додайте 50-75 г крупнорубаних грецьких горіхів. За бажанням використовуйте будь-які інші горіхи: мигдаль, кеш’ю чи бразильський. Варіть варення 20 хвилин на середньому вогні, не накриваючи кришкою. Періодично помішуйте, щоб варення не пригоріло.
  8. Приступайте до смаження оладок. Пательню розігрійте з невеликою кількістю олії. За бажанням змащуйте її олією за допомогою силіконового пензлика. Викладайте на пательню по 1 ст. л. тіста. Відступайте місце, щоб оладки під час смаження не злиплися між собою.
  9. Смажте оладки по 1 хвилині з кожного боку до красивого рум’яного кольору. Якщо потрібно, викладайте на паперовий рушник, щоб увібралася зайва олія. Подавайте оладки з абрикосовим варенням.
Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті