Запечена гречка під сиром
Зваріть гречку, потім перемішайте зі смаженою цибулею-порей і баклажанами. Покладіть у форму та запікайте при температурі 180 градусів протягом 10 хвилин. За 5 хвилин до готовності посипте страву сиром.
Гречка зі смаженими шампіньйонами
Посмажте шампіньйони з морквою та цибулею, потім додайте кріп і петрушку. Додайте варену гречку, перемішайте і подавайте, поливши оливковою олією та посипавши крупною морською сіллю.
Гречка, запечена в помідорах
Зваріть гречку, а потім посмажте з цибулею, морквою та болгарським перцем. Розріжте помідори та покладіть суміш всередину, прикривши верхівкою томатів. Запікайте 5 хвилин у духовці при температурі 180 градусів.
Гречка з гарбузом і кабачком
Посмажте гарбуз і кабачок в оливковій олії з часником та розмарином. Додайте готову гречку, перемішайте, посипте морською сіллю, перцем і сумішшю італійських трав.
Гречка зі смаженими мисливськими ковбасками
Швидко посмажте на великому вогні мисливські ковбаски, а потім додайте до них готову гречку. Потушкуйте 3-4 хвилини під кришкою. Подавайте, додавши зелену цибулю та петрушку.
Гречка з овочевим салатом і лляною олією
Змішайте у боулі руколу, рожеві томати, огірки, червону цибулю та смажене гарбузове насіння. Додайте варену гречку і заправте салат лляною олією, сіллю та паприкою.
Гречка з тушкованим курчам у томатному соусі
Посмажте шматочки курчати на сильному вогні, а потім потушкуйте в томатній пасті разом з цибулею і морквою. Додайте готову гречку, перемішайте і подавайте, прикрасивши кропом.