Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Мікрохвильовка: лайфхаки на кухні

Функції мікрохвильовки вже давно вийшли за межі простого розігрівання їжі.

мікрохвильова піч

У мікрохвильовці можна приготувати сніданок, десерти та багато інших страв. Втім, і на цьому корисний потенціал кухонного приладу не закінчується.

“Врятувати” черствий хліб

Черствий хліб без плісняви – цілком їстівний і навіть корисний, але не дуже смачний. Якщо змочити паперовий рушник водою, загорнути у нього хліб та прогріти у мікрохвильовці протягом 20 секунд, хліб стане м’якшим. Не переборщіть з вологою і часом прогрівання, і результат вас приємно здивує.

Посмажити горіхи

Додаємо до горіхів одну або дві краплини оливкової олії та прогріваємо їх у мікрохвильовці протягом 1 хвилини. Результат – ідеальне доповнення до салатів та соусів або повноцінна закуска.

Збільшити соковий потенціал фруктів

Як не дивно, але всього 10 секунд у мікрохвильовій печі – і ваші фрукти зможуть дати набагато більше рідини Використовуйте цей лайфхак для приготування свіжих соків та смузі.

Почистити часник

Найпростіший спосіб почистити часник – це помістити його зубчики у мікрохвильовку на 15 секунд. Під час такого експрес-нагрівання виділяється волога, позаяк шкірка легко відділяється від м’якоті часнику. Чищені зубчики часник вислизнуть з лушпиння при простому натисканні на нього пальцями.

Підняти тісто

Дріжджове тісто повинно піднятися, щоб вийшла страва з правильною текстурою та приємним смаком. Іноді цей процес триває протягом годин та відтягує споживання їжі на невизначений час. Мікрохвильовка підніме ваше тісто за 15 хвилин. Для цього у мікрохвильовку потрібно помістити невеликий посуд з водою і тару з тістом. Вмикаємо мікрохвильовку на 3-4 хвилини, потім даємо тісту постояти ще 5 хвилин: це збільгить його об’єм мінімум вдвічі.

Замочити боби

Бобові продукти, такі як квасоля, горох і нут необхідно замочувати на ніч, щоб зробити їх м’якшими та скоротити час приготування. Виявляється, не обов’язково чекати 8 годин: залийте боби водою та відправте у мікрохвильовку на 10 хвилин. Після цього дайте їм постояти годину та сміливо додавайте у страви.

Почистити овочі

Полегшити процес видалення шкірки гарбуза, картоплі, кабачків та будь-яких інших овочів можна за допомогою мікрохвильової печі. Просто помістіть цілі миті овочі у мікрохвильовку на пару хвилин: вони стануть м’якшими та більш податливими.

Приготувати хрусткий бекон

Готувати бекон на пательні та ухилятися від бризок жиру – сумнівне задоволення. Але із завданням хрусткого бекону без травм впорається мікрохвильовка. Покладіть на тарілку паперовий рушник, на ньому розмістіть тонкі скибочки бекону (до 5 штук), прикрийте другим рушником та відправляйте у мікрохвильову піч. Виставляйте час приготування із розрахунку 1 хвилина на 1 скибочку бекону. Для товстіших шматків час потрібно збільшити.

“Знешкодити” цибулю

Розігрівши цибулину у мікрохвильовці протягом 30 секунд перед нарізанням, ви зруйнуєте сірчаний газ у її складі та попередите появу сліз.

Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті