Інгредієнти
Інструкції
-
Підготуйте всі інгредієнти для приготування справжньої арабської піти з куркою та йогуртовим соусом
-
Для тіста змішайте у невеликій мисці 150 мл молока кімнатної температури з 12 г живих дріжджів «Духмяна Хата». Додайте ½ ч. л. цукру та трошки перемішайте, залиште на 10 хвилин. Увімкніть духовку розігріватися до 240 градусів
-
У велику миску викладіть 250 г борошна, додайте ½ ч. л. солі та ще трохи цукру. Викладіть дріжджову суміш та замісіть тісто, аби воно не липнуло до рук та було ніжним. Вимішуйте приблизно 5-7 хвилин
-
Сформуйте тісто в кулю та залиште у мисці на 35-40 хвилин, накривши харчовою плівкою, аби тісто підійшло
-
Куряче філе (2 шт.) помийте, зачистіть від зайвих плівок та жиру. Наріжте м’ясо на тоненькі скибочки під кутом 45 градусів, аби м’ясо швидше приготувалося
-
Викладіть курку на добре розігріту пательню з 2 ст. л. олії. Додайте сіль та перець до смаку, смажте з обох боків до золотавої скоринки
-
Готовому м’ясу дайте трохи охолонути та наріжте більш тонкими смужками
-
Солоні огірки наріжте тонкими повздовжніми слайсами, а ½ білої цибулини – тонкими напівкільцями
-
Помийте та відділіть листочки від 4 гілочок петрушки, порубайте зелень. Змішайте у мисці петрушку, цибулю та солоні огірки
-
Розділіть тісто, що підійшло, на 4-5 кульок. Тонко розкачайте кожну та випікайте на решітці у розігрітій духовці 3-5 хвилин
-
Дайте готовим пітам трохи охолонути та розріжте кожну, зробивши «кишеньку»
-
Покладіть у піту спочатку огірки із зеленню та цибулею, а далі – курку. Зверху викладіть трохи йогурту