Готові ви чи ні, але зимові свята уже не за горами. Насолодіться ними повністю: не гайте часу і кличте друзів, щоб провести затишний і теплий вечір в улюбленній компанії. Особливої новорічної атмосфери додасть ароматний глінтвейн. Приготуйте його за цим рецептом і приємні емоції всім гарантовані. Рецепт дуже простий, до речі.
Перший крок: прикрасьте свою оселю. Другий – запросіть друзів. Третій – приготуйте цей чудовий напій.
Глінтвейн готується всього за 20 хвилин, а протягом вечора варто тримати його теплим на плиті.
ІНГРЕДІЄНТИ (8 порцій):
2 пляшки (750 мл) червоного сухого вина (ідеально підійде сорт Каберне Совіньйон або Мерло)
240 мл яблучного соку
240 мл бренді
60 мл апельсинового сиропу
4 палочки кориці + декілька для декору
4 зірочки анісу
8 шт гвоздики
2 стручка кардамону
2 апельсини
ПРИГОТУВАННЯ:
1. У каструлі змішайте вино, яблучний сік, бренді, апельсиновий сироп та спеції. Наріжте один апельсин кільцями. Добайте їх в каструлю.
2. Доведіть на помірному вогні до кипіння. (10 хв)
3. Подавайте напій теплим. Прикрасьте апельсиновою цедрою, паличкою кориці та зірочкою анісу.
Рецепти інших зігріваючих напоїв ви можете знайти тут.