І так – з багатьма видами продуктів. Ті плоди, що ми зазвичай називаємо фруктами, насправді – овочі. Нижче розповімо про те, як правильно класифікувати продукти з нашого холодильника.
Основне правило, яке допоможе визначити, що насправді фрукти, а що – овочі.
Фруктами вчені називають плоди квітучих рослин. Їх природного завданням є збереження насіння, за допомогою яких рослина може розмножуватися. Насіння зазвичай розвиваються в середині плода (за винятком кількох видів ягід і злакових), але з часом відокремлюються від нього, щоб потрапити в грунт і в заданий природою час дати життя новій рослині.
Овочами називають будь-які рослини, що не дають плодів, а також їх їстівні частини (коріння, стебла, цибулини, суцвіття). До овочів відносяться:
- листовий салат, шпинат;
- коренеплоди (буряк, редис, редька);
- цибуля;
- всі види капусти.
Якщо ще простіше, то якщо у плода є насіння, то його відносять до класу фруктів, а якщо немає – до класу овочів.
Наприклад, фруктами ботаніки називають бобові (квасоля, горошок), кукурудзу, баклажани, огірки, томати, екзотичний авокадо і навіть горіхи і гострий перець. А ось згаданий вище банан є справжнісіньким овочем.
Чому відбувається плутанина, і овочі називають фруктами?
Ми звикли класифікувати продукти згідно їх смаковими якостями. З дитинства всі солодкі плоди, які можна з’їсти на десерт, ми відносимо до фруктам і ягодам. А не солодкі, гострі і пряні, які можна приготувати в якості гарніру – до овочів. Шкоди, звичайно, від цього ніякого, але якщо ви – любитель блиснути інтелектом, можете поділитися принагідно цією інформацією зі своїми друзями.