Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Як правильно солити і перечити страви?

В рецептурі багатьох страв додаванню солі та перцю зазвичай не приділяють багато уваги. Але, виявляється, це дуже важливий момент, який зможе кардинально змінити смак вашого кулінарного шедевру.

Відомий український шеф-кухар Володимир Ярославський розповів, за яким принципом потрібно додавати сіль та перець у деякі страви. Опубліковано на сторінці в Instagram.

Чорний перець завжди додавайте за своїм смаком.

Дрібна сіль найкраще підходить для заправок у салати.

М’ясо потрібно солити у пропорції 9 грам солі на 1 кілограма м’яса.

Чорний та духмяний перець найкраще підходить для темних продуктів – м’ясо ( яловичина, дичина), темні овочі.

Білий перець на світлі продукти – кролик, курка та біла риба.

Раніше, шеф-кухар ділився незвичним рецептом приготування курки. М’ясо потрібно замочити у солоній воді і залишити на деякий час. Страва вийде надзвичайно ніжною на смак, усі смаки поєднаються рівномірно.

Приготування соляного розчину:

Інгредієнти – вода (1,5 л) і сіль (60 г)

Спосіб приготування:

  • Сіль потрібно розчинити у воді.
  • Опустити курку в розчин на 10-12 годин, зберігати у холодильнику.Важливо, щоб м’ясо було повністю в розсолі.
  • Курку дістати, обсушити, натерти невеликою кількістю гірчиці з соєвим соусом і олією – ззовні та зсередини, додати чорний мелений перець.
  • Всередину покласти лимон, попередньо проколотий ножем, та декілька гілочок розмарину.
  • Розігріти духовку на 95 градусів і помістити в неї курку на 2.5 -3 години.
  • Дістати, на 45 хвилин залишити у теплому місці, накрити фольгою.
  • Розігріти духовку на 260-280 градусів, поставити туди курку і довести до рум’яної скоринки поливаючи соком, що виходить. Цей процес займає 15-20 хвилин.

Жир можна використати для пасерування овочів на суп. Сік трохи уварити, додати естрагон та біле вино, вершкове масло.

Секрет у тому, що білок курки набухає в солоному середовищі, набирає води, а головне завдання під час приготування – залишити максимальну кількість вологи в продукті.

Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті