Відомий український шеф-кухар Володимир Ярославський розповів, за яким принципом потрібно додавати сіль та перець у деякі страви. Опубліковано на сторінці в Instagram.
Чорний перець завжди додавайте за своїм смаком.
Дрібна сіль найкраще підходить для заправок у салати.
М’ясо потрібно солити у пропорції 9 грам солі на 1 кілограма м’яса.
Чорний та духмяний перець найкраще підходить для темних продуктів – м’ясо ( яловичина, дичина), темні овочі.
Білий перець на світлі продукти – кролик, курка та біла риба.
Раніше, шеф-кухар ділився незвичним рецептом приготування курки. М’ясо потрібно замочити у солоній воді і залишити на деякий час. Страва вийде надзвичайно ніжною на смак, усі смаки поєднаються рівномірно.
Приготування соляного розчину:
Інгредієнти – вода (1,5 л) і сіль (60 г)
Спосіб приготування:
- Сіль потрібно розчинити у воді.
- Опустити курку в розчин на 10-12 годин, зберігати у холодильнику.Важливо, щоб м’ясо було повністю в розсолі.
- Курку дістати, обсушити, натерти невеликою кількістю гірчиці з соєвим соусом і олією – ззовні та зсередини, додати чорний мелений перець.
- Всередину покласти лимон, попередньо проколотий ножем, та декілька гілочок розмарину.
- Розігріти духовку на 95 градусів і помістити в неї курку на 2.5 -3 години.
- Дістати, на 45 хвилин залишити у теплому місці, накрити фольгою.
- Розігріти духовку на 260-280 градусів, поставити туди курку і довести до рум’яної скоринки поливаючи соком, що виходить. Цей процес займає 15-20 хвилин.
Жир можна використати для пасерування овочів на суп. Сік трохи уварити, додати естрагон та біле вино, вершкове масло.
Секрет у тому, що білок курки набухає в солоному середовищі, набирає води, а головне завдання під час приготування – залишити максимальну кількість вологи в продукті.