Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Секрети приготування баскського чізкейку

Секрет баскського чізкейка не дає спокою багатьом господиням. Сам по собі він дещо нагадує сирну запіканку, але відрізняє від неї ніжнішою текстурою і "спаленою" скоринкою.

Скоринка на баскському чізкейку – це не помилка якогось недосвідченого кухаря, а особливість десерту.

Де з’явився баскський чізкейк?

Батьківщиною десерту вважається Іспанія. Вперше його приготував один іспанський шеф-кухар у 1990 році, після того, як перейняв секретний рецепт у батьків.

Основні інгредієнти:

Оригінальний рецепт баскського чізкейку складається на основі 5 інгредієнтів – вершкового сиру, жирних вершків, цукру, яєць та борошна. Досвідчені кухарі інколи можуть додати трохи ванілі чи ванільної пасти, але це не обов’язково, якщо хочете бути наближеними до оригіналу.

Чому важливо використовувати жирні вершки?

По-перше, жирні вершки допомагають досягти однорідної і кремової консистенції тіста. По-друге, вони роблять десерт більш насиченим та вершковим. При цьому варто уникати спеціальних згущувачів чи вершків, до яких входить желатин.

Борошно!

Найімовірніше, немає ніякої різниці, оскільки в баскському чізкейку використовується зовсім мала кількість борошна. Тож, можна використовувати будь-яке борошно, яке є вдома. Але не забувайте про те, що пшеничне борошно має значний вміст глютену, який робить випічку та десерти більш “резиновими”. Можете пошукати якусь альтернативу.

У чому секрет підгорілої скоринки?

В принципі чізкейк готується не так довго, щоб він міг пригоріти чи перетворитись на вуголь. У процесі випікання відбувається важлива реакція: карамелізація цукру. В результаті чого верхівка набуває насиченого темного кольору та присмаку карамелі.

Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті