Пропонуємо приготувати пиріг із шоколадним кремом, який, за словами героїні, здатний позбавити від сумних емоцій.
ІНГРЕДІЄНТИ
Для тіста:
- 350 г пісочного печива
- 160 г вершкового масла
Для крему:
- 200 мл вершків 30%
- 100 молока
- 2 плитки чорного або молочного шоколаду (на ваш смак)
- 3 яєчних жовтки
- Дрібка солі
ПРИГОТУВАННЯ:
Печиво подрібніть на крихти, використовуючи кухонний комбайн або качалку. Додайте розтоплене вершкове масло й добре перемішайте.
Форму для випікання заповніть масляними крихтами й утрамбуйте, щоб вийшов корж. Поставте до холодильника.
Для начинки нагрійте вершки й молоко на водяній бані. Додайте поламаний на шматочки шоколад. Помішуйте до тих пір, поки шоколад повністю не розчиниться.
Трохи остудіть вершково-шоколадну суміш. Додайте яєчні жовтки, щіпку солі і збийте міксером на мінімальній потужності, щоб усе добре перемішалося.
Вилийте шоколадний крем у форму з печивом. Випікайте в духовці протягом 15−20 хвилин при температурі 180 градусів.
Готовий пиріг остудіть, не виймаючи з форми. Охололий пиріг поставте в холодильник на кілька годин — так він стане тільки смачнішим.