Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Какао з перцем чилі

Запах східних прянощів та гірчинка мексиканського чилі в складі какао здатні творити дива — саме те, що треба похмурого дня. Зігрівайтеся на здоров’я!

Час підготовки: 3 хв
Час приготування: 12 хв

Інгредієнти

Молоко - 300 мл
Какао-порошок - 1,5 ст. ложки
Свіжий перець чилі  - дрібка (1-2 г)
Горіх мускатний, кориця, ванільний екстракт
Вода - 1 ст. ложка
Мед - 1 ч. ложка
Чорний шоколад - 1 шматочок

Інструкції

  • Наливаємо молоко в невелику каструлю та підігріваємо на маленькому вогні. Кип’ятити не потрібно.

  • Какао-порошок насипаємо в чашку, змішуємо з корицею та мускатним горіхом.

  • Додаємо ванільний екстракт і воду. Ретельно перемішуємо всі компоненти до однорідної маси.

  • Натираємо перець чилі на дрібну тертку. З’єднуємо пастоподібну суміш та дрібку чилі з молоком і добре перемішуємо какао. Доводимо до кипіння, додаємо цукор або чайну ложечку меду. Проціджуємо та наливаємо в склянку або чашку.

  • Натираємо чорний шоколад на дрібну тертку та посипаємо ним готовий напій.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *