Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Сирна запіканка з гарбузом

Ця апетитна страва дарує не тільки ситість на кілька годин, а й порцію корисних речовин та вітамінів. Адже гарбуз містить велику кількість бета-каротину, фосфору і калію. А кисломолочний сир насичує організм білком і кальцієм.

Час підготовки: 15-20 хв
Час приготування: 40-50 хв

Інгредієнти

Сир кисломолочний (9 %) - 400 г
Гарбуз - 500 г
Яйця - 2 шт
Борошно пшеничне - 2 ст. ложки
Вершкове масло (82,5%) - 1 ст. ложка
Цукор - 3 ст. ложки
Ванільний цукор - 1 ч. ложка
Сметана (21%) - 1 ст. ложка
Крупа манна - 20 г
Цукрова пудра (за потреби)

Інструкції

  • Миємо гарбуз, насухо витираємо та розрізаємо навпіл. Половину гарбуза (близько 500 г) викладаємо на деко та запікаємо в духовці протягом 30 хвилин за температури 180 °С.
    Після цього ложкою вибираємо гарячий м’якуш гарбуза в глибоку посудину.

  • Додаємо кисломолочний сир, яйця, дрібку солі, ванільний та звичайний цукор, а також борошно. Збиваємо всі інгредієнти міксером до однорідної консистенції.

  • Змащуємо форму для випікання вершковим маслом, посипаємо манною крупою. Викладаємо гарбузово-сирну масу.

  • Розігріваємо духовку до 180 °С та випікаємо запіканку протягом 45 хвилин — до утворення золотистої скоринки.

  • Чекаємо, доки випічка трохи охолоне, посипаємо цукровою пудрою, розрізаємо на шматочки та розкладаємо на тарілки.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *