Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Котлети по-домашньому

Як стверджує історія, перші «сotelette» на наших теренах з’явилися в далекому XIX столітті у трактирі якогось Пожарського.

Час підготовки: 10 хв
Час приготування: 40 хв

Інгредієнти

500 грамів м’яса — яловичина та свинина;
200 грамів м’якушки білого хліба;
середня цибулина;
півсклянки холодної води;
борошно для панірування;
сіль, перець.

Інструкції

  • Миємо й обсушуємо м’ясо, у разі потреби очищаємо його від плівок і жилок.

  • Нарізаємо довільними шматочками м’ясо і цибулю так, щоб вони легко поміщалися в отвір м’ясорубки.

  • Готуємо хліб: зрізуємо скоринки, м’якушку заливаємо водою та ретельно віджимаємо.

  • Готуємо фарш за допомогою м’ясорубки. Додаємо воду й ретельно вимішуємо до однорідної структури. Солимо та перчимо до смаку.

  • Фарш розділяємо на однакові порції та формуємо в руках котлетки, відразу обкочуючи їх у борошні. Складаємо на змочену дошку або стільницю.

  • Смажимо котлети на добре розігрітій олії з двох боків.

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *