Інгредієнти
Інструкції
-
Цибулю почистити та нарізати дрібним кубиком. Туди ж подрібнити часник. Моркву очистити й натерти на мілкій терці. Помідори треба очистити від шкірки, а м’яком або натерти на терці, або перемолоти в блендері.
-
На добре розігріту сковорідку влити соняшникову олію, підсмажити цибулю з часником, туди ж моркву. До сковороди додати фарш, додати сіль та перець на ваш смак і тушкувати до 20 хвилин
-
До фаршу влити перетерті помідори, добре розмішати й потушкувати ще зо 5 хвилин.
-
Далі готуємо соус Бешамель – у сотейник додаємо масло, швидко помішуючи і не зволікаючи додаємо муку. До хвилини підсмажуємо суміш, потім поступово вливаємо молоко. Весь час треба добре помішувати соус, щоб не залишилось комочків. Далі сіль та мускатний горіх і можна знімати з вогню.
-
Звичайний твердий сир натерти на крупній терці, пармезан на меншій. Складаємо лазанью. У деко викладаємо листки лазаньї (залежно від розміру деко – один чи два). На них висипаємо половину від фаршу, поливаємо та рівномірно розподіляємо соус Бешамель. Далі половиною твердого сиру присипаємо все зверху. Далі повторити процедуру із тим, що залишилось – листи лазаньї, фарш, соус та сир. Наверх знову ставимо листки лазаньї, їх змащуємо соусом, що залишився.
-
Розігрійте духову шафу до 180 градусів, покладіть запіканку випікатись на 40-45 хвилин. Витягніть страву, присипте підготованим пармезаном і покладіть пектися ще на 5-10 хвилин.