Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Лазанья

Традиційний рецепт популярної та вишуканої м’ясної запіканки, що легко готується, а ще може бути і головною стравою на святі, і їжею на щодень.

Час підготовки: 20 хв.
Час приготування: 45 хв.

Інгредієнти

Фарш яловичий та свинний 1 кілограм  
Помідори 500 грам  
Листи лазаньї 180-200 грам  
Морква 150 грам  
Цибуля 200 грам  
Сир твердий 300 грам  
Сир пармезан 50 грам  
Часник 3-4 зубчики  
Соняшникова олія 2-3 столові ложки  
Сіль/перець за смаком  
Соус Бешамель
Молоко 1 літр  
Масло вершкове 100 грам  
Мука 100 грам  
Мускатний горіх 1 чайна ложка  

Інструкції

  • Цибулю почистити та нарізати дрібним кубиком. Туди ж подрібнити часник. Моркву очистити й натерти на мілкій терці. Помідори треба очистити від шкірки, а м’яком або натерти на терці, або перемолоти в блендері.

     

  • На добре розігріту сковорідку влити соняшникову олію, підсмажити цибулю з часником, туди ж моркву. До сковороди додати фарш, додати сіль та перець на ваш смак і тушкувати до 20 хвилин

     

  • До фаршу влити перетерті помідори, добре розмішати й потушкувати ще зо 5 хвилин.

     

  • Далі готуємо соус Бешамель – у сотейник додаємо масло, швидко помішуючи і не зволікаючи додаємо муку. До хвилини підсмажуємо суміш, потім поступово вливаємо молоко. Весь час треба добре помішувати соус, щоб не залишилось комочків. Далі сіль та мускатний горіх і можна знімати з вогню.

     

  • Звичайний твердий сир натерти на крупній терці, пармезан на меншій. Складаємо лазанью. У деко викладаємо листки лазаньї (залежно від розміру деко – один чи два). На них висипаємо половину від фаршу, поливаємо та рівномірно розподіляємо соус Бешамель. Далі половиною твердого сиру присипаємо все зверху. Далі повторити процедуру із тим, що залишилось – листи лазаньї, фарш, соус та сир. Наверх знову ставимо листки лазаньї, їх змащуємо соусом, що залишився.

     

  • Розігрійте духову шафу до 180 градусів, покладіть запіканку випікатись на 40-45 хвилин. Витягніть страву, присипте підготованим пармезаном і покладіть пектися ще на 5-10 хвилин.

     

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *