Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Крем-брюле – рецепт найвідомішого десерта

Традиційний французьким рецепт, якому вже більше 300 років, як виявилось, готувати зовсім нескладно! Розповідаємо, як готувати ніжний заварний крем під хрусткою скоринкою.

Час підготовки: 5 хв.
Час приготування: 40 хв.

Інгредієнти

Цукор 60 грам   
Жовтки 4 штуки  
Стручок ванілі 1 штука  
Вершки 33% 500 мл  

Інструкції

  • Стручок ванілі треба розрізати й зішкребти зернятка звідти.  Вершки влити в посудину, додати зерна й трохи підігріти, аби вони набрали ванільного запаху. 

     

  • Обережно відділити жовтки від білків та помістити в міксер. Туди ж засипати цукор. Легенько збити суміш, щоб туди не потрапило забагато повітря.

     

  • Підігріті вершки влити до жовтків. Робіть це обережно й невеликими порціями, весь час легенько помішуючи.

     

  • Розлийте крем у форми, бажано керамічні й глибші за 150 грам. Розмістіть їх на деко. Вскип’ятіть воду й залийте її в деко так, аби вода доходила до половини керамічної форми. 

     

  • Розігрійте духову шафу до 170 градусів. Обережно помістіть туди деко з водою на формами й випікайте близько 35-40 хвилин. 

     

  • Готове крем-брюле має бути желеподібного стану. За готовності витягніть форми й помістіть на декілька годин до холодильника. Після цього присипте зверху коричневим цукром і флембером (газовою горілкою) припаліть його до утворення цукрової шкірки. Якщо немає в наявності фломбера – можна ненадовго поставити крем-брюле у духову шафу на гриль, але треба дуже уважно стежити за процесом.

     

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *