Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

Що таке фейхоа та в чому користь ягоди

Екзотичні фрукти лише нещодавно почали набирати популярність в Україні і поки небагато відомо про їх виключну користь. Фейхоа - один з таких фруктів. Розповідаємо, чому її варто вживати.

Ягоди фейхоа

Фейхоа – рослина з родини миртових (це кущі або дерева, що містять велику кількість ефірних олій, сюди ж входить евкаліпт). Плоди ростуть у вигляді невеликих зелених ягід. Вирощують їх у субтропіках, в Україні добрі умови для цього в Криму. Зазвичай їх експортують недозрілими, адже за довгого зберігання вони швидко псуються. М’якоть також зеленого кольору, можна вживати коли вона трохи м’яка. Калорійність ягоди невисока – всього 55 ккал на 100 грам, а глікемічний індекс всього 32.

Фейхоа – рослина з родини миртових

Користь

Фейхоа напрочуд багата на йод. Настільки, що його рівень можна порівняти з йодом в морепродуктах.  Цю ягоду радять приймати людям з проблемами в роботі щитовидної залози. Також її варто приймати замість вітамінів у капсулах, адже вона добре справляється як з авітамінозом, так і з гіпервітамінозом С (тут його більше, ніж в лимонах), нормалізує роботу шлунково-кишкового тракту, попереджує появу гастриту, корисна для людей з атеросклерозом. 

У цих фруктах велика кількість клітковини, якої однозначно більше, ніж в інших ягодах. Її можна вживати разом зі шкіркою, бо в ній містяться катехіни і лейкоантоціани. Ці речовини – природні антиоксиданти. Вони попереджують передчасне старіння й онкологічні хвороби. Фейхоа багата на вітаміни групи В, цинк, залізо та калій. Через вміст фолієвої кислоти, ягоду радять вживати для профілактики анемії.

Їх можна вживати разом зі шкіркою, бо в ній містяться катехіни і лейкоантоціани

Як їсти фейхоа

На смак фейхоа доволі специфічна – це щось середнє між ківі та ананасом з  кисло-солодкою мякоттю. Шкірка при цьому не найприємніша на смак. Через свої корисні властивості її вживати варто, але щоб це не стало катуванням, можна просто обрізати, висушити й додавати до чаю чи узвару. Можна перемолоти її або висушену перетерти в порошкоподібну суміш та додавати в напої разом з цукром або медом.

Також користується популярністю джем із фейхоа – готується він у звичний спосіб, єдиний нюанс – використовуйте для цього виключно спілі плоди. Навіть якщо придбати їх недоспілими, вони швидко дозрівають у темному й теплому місті. Однак так само швидко темніють. Звичайно, вживати її найкраще сирою.

Також користується популярністю джем із фейхоа
Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті