Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране!

Запашні та хрусткі круасани з листового тіста

Запашні та хрусткі круасани з листового тіста - таке задоволення точно вартує витраченого часу!

Час підготовки: 10 хв.
Час приготування: 1,5 год.

Інгредієнти

350 г вершкового масла   
250 мл молока  
2 ч.л. сухих дріжджів  
25 г цукру  
500 г борошна  
0,5 ч.л. солі  
1 жовток для змащування  

Інструкції

  • Вершкове масло розім’яти із 3 столовими ложками борошна. Стежте, аби масло не розтануло. Суміш розкласти на харчову плівку, сформувати руками квадрат  і поклати в холодильник.

     

  • В посудині змішати тепле молоко, дріжджі та цукор, дати трохи постояти.

     

  • В іншій посудині просіяти залишки борошна, 25 гр. масла і сіль додати та добре вимішати. Це основне тісто, його потрібно добре вимісити на присипленому борошном столі. Потім поставте його до холодильника, аби воно трохи охололо. Після цього розкатати його у прямокутник в товщину приблизно 1 сантиметр. 

     

  • Дістаньте охолоджене масло у харчовій плівці, покладіть цей квадрат на одну сторону прямокутного плата тіста, а іншою накрийте його. Має вийти квадрат тіста, перед цим переконайтеся, що ви розкатали тісто у достатньо широкий прямокутник. Далі добре розкатайте тісто із пластом масла до приблизної товщини в 1 сантиметр. Згорніть його тричі у квадрат і приберіть у холодильник.

     

  • Охолоджене тісто розкатайте в тонкий пласт, знову згорніть в троє і приберіть у холодильник. Повторюйте цюпроцедуру не менше 3-4 разів, це важливо.

     

  • На кінцевому етапі поріжте тісто на прямокутники товщиною в 5 мм, а їх – у трикутники, майбутні круасани. 

     

  • Начинку оберіть на власний смак. Викладайте її у той кут, який найтовщий і починайте згортати у трубочку. Надайте йому вигляду рогалика. ТРохи залиште круасати, аби вони постояли. 

     

  • Духовку розігрійте до 200 градусів, деко застеліть пергаментом та викладіть круасани. Змастіть їх жовтком. Випікати треба до 25 хвилин до появи легкої скоринки.

     

Нотатки

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *