Ще один цитрусовий
Помело – це фрукт із родини цитрусових, найбільший посеред всіх представників цього виду. Його плоди можуть сягати 3 кілограмів. Вважають, що він став результатом схрещення декількох інших видів, але це хибне твердження. Навпаки вже давно відомий нам грейпфрут є селекційним плодом, який з’явився при схрещенні помело та апельсина. На смак він солодкий, хоч зовні й нагадує гіркий грейпфрут. Його м’якоть не така соковита, як в інших фруктах, але це лише робить процес його очистки легшим. Калорійність складає всього 38 ккал на 100 грам продукту.
В чому користь
Помело містить велику кількість вітаміцу С – майже 374% від добової норми для людини. Така велика кількість цього вітаміну не лише піднімає імунітет, але й добре впливає на стан шкіри та волосся. Також фрукт багатий на клітковину, яка сприяє кращому процесу травлення. Тут є багато вітамінів групи В та вітамін А. Також містяться мінерали: кальцій, калій, залізо, фосфор, натрій. Воно напрочуд популярне в зимній період як засіб профілактики від грипу та ГРВІ завдяки ефірним маслам, що є у складі плоду, а також у весняний період авітамінозу. А ще у цитрусовому багато магнію. Він потрібен для кращого та глибокого сну.
Як обрати помело та з чим їсти
Це той фрукт, з яким не страшно експериментувати, тому він підійде для ваших найсміливіших кулінарних експериментів. Обираючи помело, дивіться на вагу фрукта – чим він важчий, тим більш стиглий. На колір шкірки можна не орієнтуватись, адже вона може мати як помаранчевий, так і зеленуватий колір залежно від країни-імпортера. Для вживання його не треба зацукровувати, як грейпфрут, а також можна додавати для контрасту й до солоних страв. Помело є відмінним інгредієнтом для салатів, фрешів та смузі, а ще з нього роблять смачний конфітюр. Але, як і будь який цитрусовий, найкраще його вживати самостійно.