У процесі приготування фруктів на грилі час має суттєве значення: ми не хочемо, щоб фрукт згорів, але також важливо приділити йому достатньо часу, щоб фрукт став м’яким, а цукор добре закарамелізувався. Як довго слід смажити на грилі найпопулярніші фрукти?
- Абрикоси – близько 6 хвилин
- Неочищені банани – близько 15 хвилин
- Ананас – близько 8 хвилин
- Папая – близько 8 хвилин
- Диня – близько 5 хвилин
- Груші – близько 8 хвилин
- Цілі яблука – близько 40 хвилин
- Нарізані яблука – близько 6 хвилин
- Сливи – близько 6 хвилин
Ось декілька ідей салатів, закусок і десертів, приготованих з фруктів на грилі.
Яблуко з начинкою з сочевиці
Цікава закуска на грилі. Яблука очистіть від серцевини і начиніть їх зеленою або коричневою сочевицею, приправленою меленою паприкою, чорним перцем, майораном або чебрецем.
Загорніть яблука у фольгу і обсмажте на грилі 30-40 хв до м’якості.
Грильоване яблуко з блакитним сиром на тості
Кілька брускет, смажене яблуко та шматочки блакитного сиру — ось і все, що потрібно, щоб зробити цю просту, але смачну закуску. Це чудова ідея як для літніх фуршетів, так і для вечірок на території ресторану.
Салат з грильованої дині та сиру халумі
Фрукти на грилі додадуть цікавої нотки будь-якому салату! Можливості нескінченні, наприклад: салат з дині на грилі та сиру халумі. Все, що вам потрібно зробити, – це нарізати інгредієнти, обсмажити їх на грилі та викласти на мікс з листя салату.
Банан на грилі з темним шоколадом
Класичний десерт на грилі, смачний і швидкий у приготуванні. Все, що вам потрібно зробити, це обсмажити на грилі неочищений банан з двох сторін, поки шкірка не стане чорною. Потім порізати його вздовж і подавати з розтопленим темним шоколадом, кислим желе з чорної смородини і кулькою ванільного морозива.
Ананас на грилі з вершковим соусом і мелісою
Більш вишуканий варіант десерту, але також дуже швидкий у приготуванні. Просто насадіть на шпажку кілька шматочків ананаса, покритих медом, і обсмажте їх на грилі. Через кілька хвилин вони готові до подачі з вершковим соусом (не забудьте додати свіже листя меліси).