Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

10 варіантів картопляного пюре на щодень і на свято

Щоб зробити з пюре самодостатню смачну страву – треба знати кілька елементарних правил і мати в запасі десяток універсальних рецептів.

картопляне пюре

Не така вже й проста наука – зварити смачне пюре з картоплі. А щоб зробити з нього не звичайнісінький другорядний гарнір, а самодостатню смачну страву – треба знати кілька елементарних правил і мати в запасі десяток універсальних рецептів.

Шматочки картоплі, з якої буде готуватися пюре, при варінні повинні бути приблизно однакової форми і величини, не дуже дрібно порізані. Так вони зваряться одночасно.

Молоко повинно бути тільки киплячим. Від холодного молока картопля стає сірою. Пюре треба довго збивати, щоб добитися однорідної кремоподібної консистенції, без грудочок.

Розігріте пюре втрачає свій смак і потрібну консистенцію.

Картоплю треба брати «крохмальних» сортів, які при варінні добре розварюється.

Щоб оригінально податистраву до святкового столу, скористайтеся кондитерським мішком з фігурною насадкою – при певній вправності вийде справжнісінький шедевр!

РЕЦЕПТИ

  • Рецепт 1. Зварену картоплю розім’яти. Сметану перемішати з тертим сиром і дрібно нарізаним часником, заправити цією сумішшю картоплю. Добре вимішати. Перед подачею пюре поставити в розігріту духовку на 10 хв., щоб сметана прогрілася.
  • Рецепт 2. Картоплю 10 хвилин поварити у воді, після чого воду злити, залити киплячим молоком і довести до готовності. Додати ложку масла. Розім’яти, не зливаючи молока.
  • Рецепт 3. Зварену до готовності картоплю розім’яти, залити киплячим курячим бульйоном (за аналогією рецепта пюре з молоком), додати посічену зелень, добре збити.
  • Рецепт 4. Заправити часником, потовченим із зеленню, меленим насінням кропу та шматочком вершкового масла.
  • Рецепт 5. Зварити картоплю до готовності. Перш ніж зливати воду, додати туди пучок порізаного шпинату, накрити кришкою. Злити воду, додати шматочок масла. Коли воно розтане, усе разом збити блендером. Пюре вийде ніжно-зеленого кольору.
  • Рецепт 6. Збити у блендері 1-2 яєчних жовтки з кількома ложками сметани, заправити цією сумішшю картоплю, добре збити.
  • Рецепт 7. Дрібні шкварки бекону з невеликою кількістю витопленого жиру додати в розім’яту картоплю і збити.
  • Рецепт 8. Сир твердих сортів натерти на дрібну тертку. Трохи розбавити киплячим молоком, додати сир і ретельно вимішати. Сиру має бути десь чверть від усього пюре.
  • Рецепт 9. Картоплю розім’яти, додати шматочок вершкового масла, перемішати з дрібно нарізаною зеленню (кріп, зелена цибуля, петрушка) і часником.
  • Рецепт 10. У картопляне пюре, розведене молоком, додати ложку вершкового масла і всипати жменьку товчених волоських або кедрових горіхів.

Смакуйте простими та вишуканими стравами з картоплі, діліться власними рецептами картопляного пюре у коментарях та поширюйте матеріал у соціальних мережах серед друзів. Нехай смачно буде всім!

Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті