Поділитися
Додати до вибраногоДодано до  Вибране !

10 лайфхаків на кухні від Джеймі Олівера

Імениті кухарі щедро діляться своїми лайфхаками, як зробити життя на кухні легшим та простішим. Ці 10 простих лайфхаків належать Джеймі Оліверу.

мікрохвильова піч

Всі ці лійфхаки точно стануть вам в нагоді, під час приготувння різних страв.

Ідеальна оката яєчня

Це коли глянсовий і смажений білок та рідкий жовток. Часто стається так, що білок пригорає.

Джеймі Олівер радить готувати яєчню під кришкою. Пара допоможе білку поступово просмажитися й не підгоріти, а жовток залишиться ніжним і необхідної консистенції.

Горіхи для салатів та випічки

Горіхи для салатів та випічки часто радять обсмажити. Багато хто додає пів краплі олії. Це неправильно.

Для того, щоб горіхи не стали гіркими та не розгубили свій смак, обсмажувати їх потрібно до однієї хвилини і на сухій сковороді.

Розсипчастий рис

Це стосується обсмаженого рису. Перш ніж відкинути його на сковороду, обовʼязково остудіть та промийте під холодною водою.

Тоді рис не злипнеться, а ваша страва не перетвориться на кашоподібну субстанцію.

Соковиті та ароматні баклажани

Зазвичай, щоб вони не гірчили, ми нарізаємо баклажани та посипаємо сіллю. Так зайва гіркота піде, а самі овочі позбавляться зайвої вологи.

Джеймі Олівер радить робити інакше. Перед обсмажуванням потрібно проварити їх 3-5 хвилин.

Тоді вони та шкірка стануть мʼякими й максимально вберуть аромат та смак олії, спецій та інших інгредієнтів.

Найсмачніші гриби

Бувають тоді, коли трохи підпалити їх на сухій сковороді. Це стосується насамперед лісових грибів.

Після цього процесу вони розкриють свій аромат. Солити всі страви з грибами треба наприкінці приготування.

Соковитий та ніжний стейк

Таким він вийде, коли починати смажити мʼясо на холодній сковороді, так воно буде мʼяким та соковитим.

Якщо у вашого мʼяса (свинини) є жировий прошарок, то спочатку зробіть на стейку кілька надрізів. Тепер можно відправляти смажитися.

Часник у стравах

Він необхідний для багатьох рецептів, як свіжий, так і сухий. Джеймі Олівер рекомендує додавати його до напівготових інгредієнтів. Інакше часник (свіжий) підгорить і зробить вашу їжу гіркою.

Запечена картопля, як у ресторані

Щоб цього досягти, спочатку її потрібно відварити і потім запекти. Шкірку залиште. Тоді ваша запечена картопля буде хрусткою зовні, а всередині мʼякою. Якщо готуєте галушки, то картоплю для них також краще варити у шкірці.

Яйця, які не луснуть

Варіть яйця у трохи підсоленій воді. Тоді шкаралупа не тріскатиметься. А щоб вони легше чистилися, позбавляйтеся шкаралупи під холодною водою.

Красива шоколадна стружка

Ми використовуємо її для декору десертів. У рецептах радять так: натерти шоколад на грубій або дрібній тертці. Джеймі Олівер робить інакше.

Покладіть плитку гладким боком угору та зіскоблюйте стружку за допомогою ножа. Стружка буде тонкою та красивою.

Поділитися
Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Подібні статті